kvar
Odlazak na more u inostranstvo automobilom ponekad može da se iskomplikuje, pogotovo ako dođe do ozbiljnijeg kvara. U tom slučaju, treba da znate da šlepovanje automobila i popravka mogu da koštaju koliko i ceo odmor za porodicu.

Ipak i za to postoji rešenje, ali u svakom slučaju morate biti dobro pripremljeni.

Direktor Komiteta za bezbednost saobraćaja Damir Okanović kaže da je mnogo bolje imati neko osiguranje, nego da se plaća šlep služba i majstor, koji ni malo nisu jeftini.

Kako objašnjava, cena šlep službe u Grčkoj kreću se oko 50 centi po kilometru, dok se posebno plaćaja putarina, kao i usluga majstora.

- Tako, na primer ako vam stane auto u Solunu i ukoliko nemate nikakvo osiguranje šlep služba će vam naplatiti prevoz vozila 675 evra. Ono što je bitno, plaća se kilometraža koju je šleb služba prešla do Soluna, i nakon toga vraćanje za Srbiju - objašnjava Okanović za "Blic".

Da li ići kod majstora?

Sa druge strane, ukoliko vas lokalna šlep službe preveze samo do prvog majstora, treba voditi računa o ceni te usluge, kao i da li će majstor biti iskren sa vama, odnosno da li je kvar baš taj na koji on ukazuje.

Može se dogoditi da se radi o manjem problemu, a da majstor želi da od vas uzme što više para. Pored toga i jezička barijera mogla bi sve dodatno da iskomplikuje.

Kako je "Blicu" rečeno u jednoj beogradskoj agenciji, popravka manjeg kvara na licu mesta, koja obično podrazumeva manju intervenciju koja ne zahteva specijalan alat ili kanal i ne traje duže od jednog sata, a troškovi bi mogli da se kreću od 70 do 150 evra, ukoliko nemate osiguranje. Veći kvarovi koštaju i više stotina evra.

Zato, da bi se smanjio nepotreban trošak stručnjaci preporučuju obavezno osiguranje ili članstvo u nekoj od organizacija za asistenciju na putu, koje godišnje košta nešto oko 3.000 dinara, za zemlje u Evropskoj uniji, a podrazumeva i Crnu Goru.

U ovakvim situacijama je osiguranje pomoći na putu od koristi. Ima više organizacija koje nude pomoć na putu.

Usluge se razlikuju od od osiguranja koje plaćate, ali i od osiguravjuće kuće, ali pomoć na putu uglavnom podrazumeva pokušaj popravke na licu mesta ( koje se negde dodatno plaća), šlepovanje automobila do obližnjeg servisa, obezbeđenje smeštaja za vlasnika ukoliko automobil mora da prenoći, čuvanje automobila i transport vozača do servisa i na kraju povratak kući ukoliko auto ne moće da se popravi.

Tako na primer, postoji mogućnost, ukoliko ste samo član AMSS -a, imate neke pogodnosti. Članstvo se plaća oko 2.000 dinara godišnje, a za to se dobija besplatno šlepovanje do 140 kilometara, a ostatak se mora platiti. Tako na primer, ako auto stane u Solunu, umesto 675 eura, koliko košta puna cena, platićete 535 eura. Međutim, kada su saobraćajne nesereće u pitanju, tada AMSS šlepuje besplatno.

Malo drugačije je ukoliko uplatite neki od paketa pomoć na putu, koji može da košta do 3.000 dinara i važi godinu dana.

Šta da uradite kad stane auto?

Prva stvar koju bi trebalo da uradite jeste da kontaktirate osiguranje čiji ste član. Objasnite im u čemu je problem ili šta mislite da je problem. Oni će vam preko svojih saradnika ili partnera u Grčkoj, organizovati besplatno šlepovanje do najbližeg servisa. U ovim situacijama obavezno se čeka šlep službu koju vam šalje vaše osiguranje ili grčka firma za pomoć na putu sa kojim osiguranje sarađuje, jer tako ćete imati besplatnu uslugu.

Javljaju vam telefonom ili sms porukom, tačno ime firme koju čekate i ime vozača. A šlep službi vaše podatke kao što je vaše ime, marka vozila i broj tablica. Na taj način možete da znate koga vam tačno šalju, pričaju iz jedne osiguravajuće kuće.

Najbolje je ako kvar može da se otkloni na licu mesta. Ukoliko auto ne može biti popravljen, osiguranje će pokriti troškove smeštaja u hotelu. Koliko noćenja je potrebno zavisi od paketa polise, ali uglavnom to bude dva dana za sve putnike.

Treba napomenuti da osiguranja često imaju limite kako na cenu šlepovanja tako i na cenu noćenja. Tu nekad morate da dodate malo para. Osiguranja ne pokrivaju popravke u servisima osim u nekim slučajevima kada se radi o autorizovanoj garaži ili ako su neki delovi pod garancijom ili sam auto, na primer.

Ukoliko auto ne može da se popravi u roku od 5 dana, dobija se uverenje pismenim putem, i onda će vas šlep služba odvesti kući. To šlepovanje, ne bi trebalo dodatno da se plaća, već ulazi u osiguranje.
Izvor: Sonja Todorović; Blic
Foto: Pixabay