Obično kada izaberete hotel pitaju vas kakav pogled želite iz vaše sobe i naravno što je slikovitiji pogled soba je skluplja. Pogled iz sobe je prilično važan za mnoge tako da ćemo predstaviti nekoliko hotelskih soba sa zapanjujućim pogledom koji oduzimaju dah.
 
Jade Mountain, Saint Lucia
Jade Mountain je luksuzno odmaraalište sa 5 zvezdica koji se nalazi na obali Soufriere. Sobe imaju samo tri zida,a umesto četvrtog zida nalazi se otvoren prostor koji gleda na planine i morski zaliv. Postoje i sobe koje umesto balkona imaju bazen. Hotel je dizajniran za potpunu relaksaciju pa se čak gosti mole da utišaju svoje mobilne telefone na javnim mestima kako bi održali mir i tišinu.
 
Capella Ixtapa Resort and Spa, Meksiko
Još jedan hotel sa sanjivim i očaravajućim pogledom na obalu je Capella Ixtapa Resort and Spa koji se nalazi u okviru Ixtapa odmarališta. Hotel je okrenut prema Tihom okeanu pružajući tako pogled na kristalno čisto more koji je posebno opčinjavajuć tokom zalaska sunca. Sve sobe imaju ogromne bazene umesto balkona koje su pogodne za opuštajuće gledanje zalaska sunca.
 
Atlantis The Palm Hotel, Dubai
Ovaj hotel je jedinstven i vrhunski po pitanju luksuza. Neptun i Posejdon apartmani nalaze se ispod površine mora sa ogromnim prozorom od poda do plafona koji gleda u tropski akvarijum sa preko 65000 morskih stanovnika. Obe prostorije, spavaća soba i kupatilo, imaju pogled u akvarijum. Uz apartman dobijate i privatnog batlera koji vam je u svakom trenutku na usluzi. Naravno da ovaj luksuzni apartman ima visoku cenu ali ako možete da ga priuštite stvarno je vredan svake pare.
 
Banyan Tree Al Wadi, Ujedinjeni Arapski Emirati
Ovaj hotel se takođe nalazi u Ujedinjenim Arapskim Emiratima i pruža fantastičan pogled na prirodni rezervat u oblasti Ras Al Khaimah. Hotel je smešten u izolovanoj pustinji što daje svim hotelskim sobama čist i neiskvaren panoramski pogled na pustinju. Ovo je idealno ako želite mirno i tiho okruženje za odmor. Sve sobe imaju svoj privatni bazen.
 
Rome Cavalieri, Rim
Ovaj hotel ima pogled na grad, a gde ćete bolji pogled na neki grad od Rima. Iz hotela Rome Cavalieri pruža se zadivljujući pogled na grad, a taj utisak se povećava noću. Penthouse apartman ima verovatno jedan od najimpresivnijih pogleda jer ima ogromni balkonski vrt sve sa džakuzijem, a pogled se proteže preko kupole crkve Svetog Petra..