Iz godine u godinu turisti hrle u Portugal, što je rezultiralo da postane jedna od 20 najposećenijih zemalja u svetu. Želite li saznati više o tome što čini Portugal toliko popularan?
portugal
Bacićemo bliži pogled na tri najveća odmarališta: Maderu, Lisabon i Algarve.

LISABON
lisabon
Glavni grad Portugala, Lisabon ima mnogo toga za ponuditi, kombinujući najbolje od gradskog odmora sa odmorom na plaži.

Zbog toplih leta i blage zime, Lisabon je savršen za bilo koje doba godine. Ono što mora da se vidi ovde uključuje manastir Madre de Deus Convent, koji je ispunjen prekrasnim umetničkim kolekcijama, a to ga čini najskupljim manastirom na svetu, kao i crkve São Roque i više savremena Parque das Nacoes.

MADERA
madeira
Ovo malo ostrvo se nalazi severno od Tenerifa, što znači da ima koristi od tropske klime za razliku od kopna Portugala. Madera ima zadivljujući krajolik, prekriven bujnom zelenom vegetacijom, što je verovatno razlog zašto je toliko popularan među planinarima! Naravno, ako ste u potrazi za opuštajućim odmorom na plaži, ne brinite. Plaža ima puno i sve su šljunčane, osim plaže u glavnom naselju Funchal koju su namenski stanovnici napravili peščanom.

Funchal je najživlje odmaralište u Maderi, ali je i dalje vrlo opuštajuće. Grad ima glavnu luku, male krivudave kamene ulice i lepe i elegantne vile.


ALGARVE
algarve
Algarve je mesto koje morate posetiti ako ste u blizini. Ovaj region u južnom delu zemlje proteže se niz obalu i ima neke od najimpresivnijih plaža u Evropi. Najpopularnija odmarališta u Algarvu uključuju Albuferia, Vilamoura, Lagos, Alvor i druge. Algarve je takođe vrlo popularna golf destinacija. Ako želite odmor na plaži onda se uputite u Alvor koji je lepo ribarsko selo s prekrasnim plažama i dramatičnim stenovitim grebenima.
Izvor: Travel Republic
Foto: Pixabay