Opsednuti ste serijom "Igra tronova ili “Breaking bad”, volite neobične turističke destinacije a nemate ideju gde da otputujete?
Filmovi i Serije 06
Jedna od ovih 5 destinacija možda je pravi izbor za vas.

“Breaking Bad” , Novi Meksiko
Filmovi i Serije 01
Imate želju za avanturom punom akcije? U tom slučaju Albukerki u Novom Meksiku idealna je destinacija za vas. Obožavaoci sa Hajzenbergovim šeširom na glavi moći će da posete brojne lokacije snimanja serije, bilo sami ili sa turističkim vodičima. Smeštaj je jeftin (preporučuje se hotel “Andaluz”), kao i obroci u restoranima poput “Los Pollos Hermanos”.
Filmovi i Serije 07


“The Best Exotic Marigold Hotel”, Indija
Filmovi i Serije 02
Ovaj filmski hit naveo je mnoge da se zapute u Indiju, a jedan od najlepših gradova ove zemlje svakako je Džaipur. Avionska karta definitivno će vas najviše koštati, ali jednom kada stignete u Indiju, moći ćete sasvim pristojno da provedete dan za 20 evra. Hrana i zabava izuzetno su jeftini, tako da vas boravak neće mnogo koštati.
Filmovi i Serije 08


“Igra prestola”, Severna Irska
Filmovi i Serije 03
Najveći deo serije snimljen je upravo u ovoj zemlji. Čekaju vas predivni, magloviti predeli kao i autentična irska hrana i piće. Kad ste već tamo, možete posetiti i prestonicu Belfast u kojoj je izgrađen Titanik - svojevremeno najveći putnički brod na svetu, i u kojoj se nalazi “Crumlin Road”, jedan od najpoznatijih zatvora na svetu.
Filmovi i Serije 09


“Mamurluk u Bangkoku”, Tajland
Filmovi i Serije 04
Osim turističke ture inspirisane ovim naslovom, posetioci će moći da uživaju i u prirodnim lepotama zemlje osmeha. Posetite park sa slonovima, izležavajte se na plažama i pešačite tropskim kišnim šumama. I ovde će vas najviše koštati avionska karta, a ukupni dnevni troškovi na glavnom kopnu ne bi trebalo da budu veći od 35 evra. Boravak na okolnim ostrvima nešto je skuplji.
Filmovi i Serije 10


“Džejms Bond”, Meksiko Siti
Filmovi i Serije 05
U ovom gradu snimano je nekoliko filmova čuvene franšize, uključujući “Dozvolu za ubistvo”, “Sutra nikad ne umire”, “Zrno utehe” i “Spektru”. U središtu najnovijeg naslova našao se trg Zokalo, mesto vladavine drevne civilizacije Asteka gde je sada moguće ići u šoping i uživati u različitim vrstama zabave. A ako se zaputite na obalu, možete čak uživati i u Džejms Bond turi gliserom. Iako je cena avionske karte visoka, noćenje nije skupo, a hrana je vrlo ukusna.
Filmovi i Serije 11

Izvor: csmonitor.com, B92
Foto: Colin Tsoi, Duncan Rawlinson, Omar Bárcena, Nicolas Raymond/Flickr.com