Najekskluzivnije i najpoznatije letovalište u zemlji gde još vladaju braća Kastro, smestilo se oko 150 kilometara istočno od glavnog grada Havane, i danas je jedan od najznačajnijih turističkih centara Kariba.
Varadero1
Jeste spremni za virtualno razgledavanje? Vežite se, polećemo!

Varadero krasi prekrasna plaža s belim peskom dugačka čak 28 kilometara, tako da vam neće smetati gužva. Ogroman broj restorana, luksuznih hotela, disko klubova i barova garantuju zabavu za svakog.
 
Što se prirodnih lepota tiče, na ovom poluostrvu nalaze se mnoge pećine, stene i lagune. U obližnjim gradovima Matanzas i Kardenas možete uživati u razgledavanju mnogih istorijskih i ekoloških znamenitosti. Isplati se posetiti i nestvarno lepi park Rio Kanimar u kojem se možete odučiti na vožnju brodom, jahanje i druge aktivnosti, ili jednostavno leći na travu i odspavati.
 
Kubanski raj privlači i ronioce, ribolovce i druge zaljubljenike u more. Postoji više od trideset ronilačkih lokacija, a more je toliko čisto i prozirno da se navodno može videti do 30 – 40 metara u dubinu! Jastozi, korali, podvodne stene, ribe, kornjače, stari brodovi - samo su deo onog što možete videti roneći. Divna je stvar da temperatura nikad ne pada ispod 24 stepena, čak ni zimi.
 
Oko 15 hiljada soba, kategorizovanih od dve do pet zvezdica, svake godine primaju turiste, koji sve češće i češće posećuju ovaj karipski dragulj. Jedan od simbola je hotel Varadero International, izgrađen još davne 1950. godine.

Sve u svemu, ako imate dovoljno novaca i vremena, svakako posetite Varadero. Jedno je sigurno, nećete pogriješiti.
Izvor: punkufer.hr
Foto: punkufer.hr, Thinkstock