Čuveni ski-resort sprema se za dolazeću zimsku sezonu, a prelepe i stenovite planine u Koloradu čekaju da ih osvojite. Ako i dalje ne znate o kojem ski-resortu govorimo, pomoćićemo vam, u pitanju je Aspen.
Aspen1
Aspen se nalazi u Američkoj državi Kolorado i poznat je po okupljanju mnogih slavnih ličnosti koji dolaze da baš na tom mestu provedu svoje zimske dane.
 
Aspen je eksluzivno i lukszuzno mesto i spada u jedno od najskupljih ski destinacija na čitavom svetu.
 
Skijalište na Aspenu pravi je raj za ljubitelje zimskih sportova. Skijalište je prilagođeno svim tipovima skijaša i bordera, tako da nije važno da li ste iskusni skijaš ili početnik, na Aspenu naći ćete odgovarajuću stazu na kojoj ćete moći da usavršite svoje veštine. Ski škole dostupne su za početnike i decu, kao i blage i kratke staze, dok za ljubitelje ekstremnog sporta postoje neverovatno brze i strme staze, koje samo pravi profesionalci mogu da pokore.
 
Najduža staza na Aspenu dugačka je 5 kilometara, a skijalite razpolaže još i sa 8 parkova, 336 staza različitih težina i 43 lifta koji će vas dovesti do željene staze.
 
U podnožju skijališta nalazi se grad, koji je baš to, pravi grad. Grandiozni, skupoceni hoteli od 5 zvezdica, restorani, prodavnice poznatih svetskih marki, samo su neke od stvari koje ovaj ski-resort može da vam ponudi. Američka najpopularnija ski destinacija postaje popularna i u Evropi, tako da je Aspen sa pravom na vrhu svetskih skijališta.
 
Ukoliko još uvek niste odlučili kuda biste na zimovanje, razmislite o zimskoj idili na Aspenu, jednom od onih bajkovitih mesta koje morate posetiti bar jednom u životu. Ko zna, možda vam se desi da skijate zajedno sa Džordžom Klunijem ili Megan Foks.
IZVOR: LuxLife
FOTOGRAFIJE: Google