Ukoliko ste u potrazi za najlepšim i najromantičnijim mestom na svetu, na kojem biste proveli godišnji odmor ili medeni mesec, Bora Bora sa svojom lagunom koja podseća na paletu umetnika u plavim i zelenim tonovima, je jednostavno ljubav na prvi pogled. 
Bora Bora, ostrvo Francuske Polinezije, nalazi se u Pacifičkom okeanu, na oko 260 km severozapadno od Tahitija (manje od sat vremena leta). Ostrvo je otkriveno 1722. godine, a njen drevni naziv Vavau sugeriše da su prvobitni stanovnici ovog, sedam miliona godina starog ostrva, stigli iz Tonga, arhipelaga u Južnom Pacifiku. Izvorni naziv ovog ostrva je Pora Pora, što znači „prvo rođenje“, jer u lokalnom tahićanskom jeziku ne postoji glas “B”.
 
Savršeno bele peščane plaže zapljuskuje smaragdno plava voda. Glavno ostrvo i nekoliko manjih ostrva Bora Bore, vulkanskog porekla, potpuno su okruženi koralnim grebenom, gde ribe u svim bojama ukrašavaju koralne vrtove, dočekujući ogromne manta raže. Planina Otemanu, nalik dvorcu, para nebo, a zavodljive tropske padine i doline, prekrivene su cvetovima hibiskusa. Palminim listovima, prekriveni motu bungalovi, okružuju blistavu lagunu poput nežne ogrlice. 
 
Jedno od najromantičnijih mesta u univerzumu, prepuno je luksuznih odmarališta, spa centara i bungalova, koji se nadvijaju nad vodom. Sa potpuno bajkovitim ambijentom i fascinantnim vizurama, sve na Bora Bori je za ocenu 10 na skali romantičnosti.
Luksuzna odmarališta već 40 godina dočekuju parove iz celog sveta i poseban ugođaj za goste su doveli do savršenstva. Od izlaska do zalaska sunca, svaki centar je dizajnirao svoj set jedinstvenih momenata za svoje goste. 
 
Opijenost od beskrajnog istraživanja i ronjenja, po nestvarno tirkiznim lagunama, uzbudljiva vožnja kanuom, jahanje na talasima, jet ski, posmatranje predivnog zalaska sunca na krstarenju jedrilicom, su samo neke od aktivnosti koje ostrvo pruža posetiocima. Za one sa avanturističkom duhom, interesantno je istraživanje predela pešačenjem ili 4x4 vozilima, sa zabavnim lokalnim vodičima. 
 
Što se shopping-a tiče, mogu se kupiti originalni umetnički predmeti, tahićanski biseri, parfemi i ulja i druge dragocene rukotvorine od drveta. 
 
Proslavljeno knjigama, filmovima i svojom zadivljujućom lepotom, ostrvo je sada preplavljeno turistima. Ali bez obzira na to, trebalo bi ga posetiti. 
 
 
Letnji meseci, od novembra do aprila, su topli i vlažni sa puno sunčanih dana, dok je ostatak godine malo svežiji i vlažnost vazduha je umerena. Osvežavajući vetrovi duvaju tokom cele godine, pa se jun, jul, avgust i oktobar smatraju idealnim periodom za posetu ostrvu. Mada, iskreno, ne postoji loše vreme za put na ostrvo Bora Bora. 
Izvor: www.ministudiomagazin.com, B92