Nemate novca, a žudite za dalekim putovanjima? Evo nekoliko jeftinijih destinacija koje možete da posetite, a da ne ispraznite račun u banci.
Indija
Indija

Već godinama Indija glasi za jeftinu destinaciju, i to mnogi znaju. Ali možda ne znate da Indija ima puno više da ponudi osim bolivudskih filmova i Tadž Mahala. Šta kažete za putovanje na sever? Penjanje u Ladaku, gde su planinski vrhovi veličanstveni, a vazduh svež. Ili šta kažete na surfovanje u Port Bleru, u zalivu Bengal? Ove destinacije pružiće vam pravu avanturu za malo novca. Najjeftiniji smeštaj je u Port Bleru u hostelu Jut, noćenje je 1,25 dolara.
Nepal
Nepal

Dom Mont Everesta već se dugo nalazi na popisu putnika koji su u potrazi za jeftinim destinacijama i već decenijama važi za jedno od najboljih odredišta za one s plitkim džepom.
Ova država u južnoj Aziji, bez izlaza na more, putnicima nudi puno toga, a najvažnije od svega je da nije skupo.
Indonezija
Indonezija

Iako je u poslednjih nekoliko godina zbog svega što se događalo izgubila svoje dragoceno mesto sa liste mnogih putnika, Indonezija ima puno toga da ponudi. Ostrvska država u jugoistočnoj Aziji može da se pohvali predivnim plažama. A sve dok se držite podalje od najpopularnijih turističkih destinacija, vaš račun neće biti opterećen.
Iran
Iran

Iran? Isti onaj Iran koji je Buš uvrstio u "Osovinu zla"? Zaboravite na takvu propagandu i prepustite se zemlji koja će zadovoljiti sve vaše prohteve. Za početak – jeftino je: za 25 dolara na dan možete da spavati u pristojnom hotelu i jedete koliko vam srce želi. Ono što nećete videti u Iranu je masovni turizam, ali zato ćete videti 'čuda' jer ova zemlja vapi za posetiocima. Između ostalog, meštani su neverovatno gostoljubivi.
Poljska
Poljska

Uprkos tome što se pridružila Europskoj uniji, Poljska je još uvijek jeftinija destinacija. Sa 29 dolara na dan možete uživati istražujući ovu zemlju. Ruralna naselja, a pritom i jeftina, oduševiće vas, a mali gradovi, poput Krasnistava u regiji Lubelski, pravi su užitak za posetioce.
Izvor: Vestionline