Navagio plaža ili Shipwreck je izolovani peščani zaliv na ostrvu Zakintos i jedna od najpopularnijih i najfotografisanijih plaža u Grčkoj.  Navagio se često pominje kao Shipwreck (Brodolom) plaža jer se na njoj nalazi olupina broda Panagiotis  za koji se veruje da je pripadao krijumčarima. To je ujedno doprinelo da Navagio dobije još jedan nadimak – Krijumčarski zaliv.
Ovaj mali i izolovani, ali neobično lep peščani zaliv se nalazi na severo-zapadnoj obali ostrva Zakintos, u blizini sela Anafotiria, posve nasuprot ostrvskom centralnom mestu, gradiću   Zakintos . Prostor je definisan svojim strmim vapnenačkim stenama, belim peščanim plažama i čistom vodom, koje privlače hiljade  turista godišnje. Do plaže se može doći  samo brodom, ali ga možete videti i sa okolnih stena koje se izdižu iznad plaže.
 
Navagio plaža je izvorno poznata kao Agios Georgios. Kada su  1981 godine,  grčke vlasti  dobile informacije da se u vodama oko ostrva Zakintos obavljaju krijumčarske radnje koje su uključivale cigarete, vino i belo roblje , potera je mogla da počne. Olujno nevreme i loša vidljivost su rezultirali da se  brod nasuče na  Navagio plaži. Brod je napušten a njegova olupina i  dalje odmara ukopana u belim peščanim dinama plaže koja sada nosi nadimak Brodolom (Shipwreck).
 
IZVORamusingplanet.com