Mislite da ste bili bogu iza nogu ? Pogledajte ovo!

Dok neki vole putovanja preko turističkih agencija u proverene turističke destinacije, uvek će biti i onih koji žele potpuno drugačije iskustvo – avanturu koja se ne zaboravlja.
Možda ste do sada već bili u prilici da kažete: "Bio sam u... i to je stvarno usred ničega", ali jeste li se ikada zapitali kako biste se osećali da posetite neke zaista najzabačenije tačke na Zemlji, kao što je Rt Jork u Australiji ili ostrvo Olkhon u Rusiji?
Evo prilike da barem na ovaj način zavirite u neka od naskrivenijih i najzabačenijih  mesta usred ničega.

Konkordija, Pakistan

Mislite da ste bili bogu iza nogu ? Pogledajte ovo!


Da biste došli do Konkordije, Baltora, Godvin-Ostena i glečera Vigne u Baltistanu, severnom Pakistanu, morate da pešačite desetak dana. Jednostavniji način od toga ne postoji. Kako ju je opisao fotograf Galen Rouvel, Konkordia je prestolje planinskih bogova, a koliko je zabačena i daleka, toliko je i prekrasna. Ime su joj dali evropski istraživači, koji su smatrali da izgleda kao mesto u Alpima.

Rt Jork, Australija
Iako je Australija poznata po tome da je "na kraju sveta", australijski Rt Jork čak i za Australijance predstavlja zabačenu i zabranjenu zonu. Reč je o najsevernijoj tački Australije, do koje se može stići putem na četiri točka. Ulica je u tako lošem stanju da će vam zubi ispasti za vreme vožnje. Rt je udaljen oko hiljadu kilometara od Kairnsa, što znači dane i dane vožnje. Nagrada za takav mučan put biće stenovit pejzaž, i to je to. Pošto dođete tamo jedino što vam preostaje je da se vratite se. Ali barem možete da kažete da ste zaista bili bogu iza nogu.

Ostrvo Olkhon, Rusija

Mislite da ste bili bogu iza nogu ? Pogledajte ovo!


Ako krenete na putovanje Transsibirskom železnicom, jedno od zabačenijih mesta na tom putu je otok Olkhon, koji se nalazi na Bajkalskom jezeru, najdubljem slatkovodnom jezeru na svetu. Do tamo vam trebaju oko tri i po dana vožnje železnicom iz Moskve, a tri dana iz Pekinga. Dugačko oko 72 kilometra, ostrvo Olkhon je najveće ostrvo na Bajkalskom jezeru, poznatom i po nazivu Plavo sibirsko oko. Inače, jezero, s obzirom na dubinu od 1.637 metara i veliku površinu (31.500 km2), sadrži više od 20 odsto svetskih zaliha slatke vode.

Dvorac Skoti, SAD

Mislite da ste bili bogu iza nogu ? Pogledajte ovo!


Čikaški milioner Albert Džonson je 1920-ih u kalifornijskoj Dolini smrti, u području u kojem su uslovi za život nemogući, pronašao nešto puno vrednije od zlata – zdravlje. I tako je sagradio dvorac u pustinjskoj dolini u kojoj su temperature strahovito visoke. Danas taj ranč u španskom stilu, koji je udaljen 70 kilometara od najbližeg naselja u Dolini smrti, drži tri rekorda: to je najtoplije, najsuvlje i najniže mesto u Severnoj Americi, a izgleda kao rezultat ludosti.

IZVOR: Net.hr

Najnovije


air transport
budihuman
Zanimljive Destinacije