Najstrašniji mostovi sveta

Svet je prepun mostova koji zastrašuju. Njihova visina, dužina ili dotrajalost izazivaju nelagodu mnogim gefirofobima (onih koji se boje visine) koji treba da ih pređu. Ipak, neki upravo u tome vide izazov pa opasne mostove doživljavaju kao mesto za podizanje nivoa adrenalina...

Huseini


Začudo, nisu svi zastrašujući mostovi stari, klimavi ili dotrajali, neki su jednostavno izgrađeni na takvim mestima da se posetioci ne usuđuju da ih pređu čak ni automobilom, kao što je slučaj s mostom Mackinac u američkom Mičigenu, gde nadležne službe besplatno prevoze putnike do druge strane.
Zato, pripremite se na susret sa strahom ili možda avanturom, ukoliko su opasni mostovi vaša skrivena opsesija.

 


Most Aiguille du Midi u francuskim Alpima
Ne gledajte dole, jer na visini od gotovo četiri kilometra neće vas utešiti ni lepota francuskih Alpa. Na sreću, ovaj je most vrlo kratak, a oni koji se zaista boje visine verovatno ga nikada neće ni videti jer se do njega dolazi jedino žičarom koja se na visinu od 2800 metara penje za tek dvadesetak minuta.

Aiguille du Midi


Royal Gorge, Colorado
Najviši američki viseći most očaraće vas ako se ne bojite visine, ali ako niste te sreće ovo vas mesto može doslovno ostaviti bez daha pogledate li u provaliju koju premošćuje. Izgrađen 1929, most nije dobio stabilizatore za vetar sve do 1982.

Royal Gorge


Trift, Švajcarska
Jedan od najviših i najdužih visećih mostova u Alpima izgrađen je 2004. da bi planinarima olakšao put do skloništa nepristupačnih zbog topljenja glečera. Dogradnjama 2009. dobio je više rukohvate i kablovske stabilizatore. Iako su oni sprečili njihanje, most i dalje pruža adrenalinsko uzbuđenje.

Trift, Švajcarska

Izvor: Vestionline

Najnovije


air transport
budihuman
Zanimljive Destinacije