Besplatne stvari koje možete da radite širom sveta

Kada za putovanje imate ograničen budžet, onda gledate da uštedite koliko god je moguće. Evo nekoliko super besplatnih stvari koje možete da radite u Budimpešti, Parizu…
Ako želite da istražite Island - stopiranje je najpovoljniji način Foto: wikipedia.org/Thalion77 Ako želite da istražite Island - stopiranje je najpovoljniji način Foto: wikipedia.org/Thalion77
Stopirajte na Islandu
Verovali ili ne, stopiranje je tamo uobičajeno, kako kod turista, tako i kod lokalnog stanovništva. Ova zemlja je proglašena najbezbednijom na svetu – bezbedna je toliko da žene stopiraju čak i kada su same. Cene autobuskih prevoza su i do 100 dolara, a iznajmljivanje automobile je takođe skupo. U svakom slučaju, ne postoji jeftiniji ili zanimljiviji način da istražite Island, od stopiranja.
Prošetajte malo po Mađarskoj prestonici i upoznajte stare barove koji nisu fensi, ali su povoljni  Foto: Reuters/L.B. Prošetajte malo po Mađarskoj prestonici i upoznajte stare barove koji nisu fensi, ali su povoljni Foto: Reuters/L.B.
Istražite stare barove u Budimpešti
Stari, ruinirani barovi uglavnom se nalaze u napuštenim zgradama širom Budimpešte. Ok, ne očekujte nikakve fensi kafiće, ali neki od ovih barova su zaista dobri. U ovim pabovima uglavnom se nalaze i neke umetničke instalacije, slike, i sve je dizajnirano tako da bar izgleda kao umetničko delo, a ne samo mesto gde ćete popiti kafu. Na sajtu ruinpubs možete naći listu ovakvih barova u Budimpešti. I da, ako želite da popijete kafu u nekom od ovih barova, to nije baš besplatno, ali ne košta čitavo bogatstvo.
Ako nemate novca za hotel ili hostel, probajte kauč surfing: Najbolji način da upoznate grad i ljude Foto: huffingtonpost.com Ako nemate novca za hotel ili hostel, probajte kauč surfing: Najbolji način da upoznate grad i ljude Foto: huffingtonpost.com
Kauč surfujte - bilo gde
Tražite smeštaj za predstojeće putovanje? Na sajtu Couchsurfing možete da se informišete o besplatnom smeštaju, a pritom ćete upoznati i stanovnike mesta u koje putujete i verovatno od njih saznati mnoge zanimljivosti. Osim toga, lokalci će najbolje znati da vas dalje upute gde da jedete, pijete jeftino i šta možete da vidite besplatno.
Ispred Luvra ne morate samo da se slikate: Svake prve nedelje u mesecu ulaz u muzej je besplatan Foto: Reuters/J.N. Ispred Luvra ne morate samo da se slikate: Svake prve nedelje u mesecu ulaz u muzej je besplatan Foto: Reuters/J.N.
Vidite Mona Lizu
Svake prve nedelje u mesecu, ulaz u Luvr je besplatan. Dakle, prve nedelje svakog meseca možete da šetkate pariskim Luvrom, a da ne platite 20 evra, koliko inače košta ulaznica. Pošto svi vole ono što je besplatno, očekujte da će biti gužva, pa dođite malo ranije, a obilazak Mona Lize i drugih atrakcija u muzeju sačuvajte za vreme pred zatvaranje muzeja, kad su već svi umorni.
Ako ste se našli u Londonu, obavezno posetite muzeje: Ulaz je besplatan - uvek Foto: Reuters/L.M. Ako ste se našli u Londonu, obavezno posetite muzeje: Ulaz je besplatan - uvek Foto: Reuters/L.M.
Posetite bilo koji muzej u Velikoj Britaniji
Ulaz u sve nacionalne muzeje u Velikoj Britaniji je besplatan, i to ne samo u određeno vreme, već uvek. Pre nego što se uputite tamo, istražite malo britanske muzeje na Internetu jer ih ima mnogo, naročito u Londonu.
Autor: Mondo.rs

Najnovije


air transport
budihuman
Zanimljive Destinacije