Turistički gresi

Neobični bonton - Domaćini nekih od najposećenijih destinacija na svetu otkrivaju na portalima svojih gradova koje ih navike turista najviše iritiraju
Da li vas je na putovanjima ponekad stid zbog postupaka vaših saputnika ili i sami, u neznanju, počinite neki od „turističkih grehova"? Naime, turisti često umeju da šokiraju domaćine svojim ponašanjem, bilo da je reč o „brljanju" po automatima za karte ili šetnji u razgolićenom izdanju.

Obratite pažnju na prigovore i žalbe koje su iziritirani domaćini postavili na internet stranice svojih gradova.

Bez švercovanja u Londonu

Kako se žale stanovnici engleske prestonice na stranici Londonist.com, jednostavno ih izluđuje kad turisti počnu da petljaju po automatima za gradski prevoz koji funkcioniše pomoću jedinstvene plastificirane propusnice. Međutim, često se nađu pametnjakovići koji pokušavaju da se prošvercuju tako što u automat guraju papirnu kartu.

Mala sirena jeste mala

Žitelji glavnog grada Danske veoma su ponosni na bronzani kip Male sirene u gradskoj luci koji je postao simbol Kopenhagena. Međutim, turisti često očekuju da će videti spektakularni kip veličine Kipa slobode u Njujorku, a njihova razočarana lica najviše nerviraju domaćine.

- Budući da se zove Mala sirena, ne bi trebalo da budete toliko iznenađeni - poručio je turistima jedan od stanovnika Kopenhagena na stranici Thecopenhagenreport.blogspot.com.

U Barseloni bez kupaćeg

Stanovnici ovog španskog grada otkrili su na portalu Barcelonasights.blogspot.com da im se diže kosa na glavi kada u prodavnicama, restoranima i kafićima naiđu na turiste koji se šetkaju u kupaćim kostimima.

Bez smeha u Moskvi

Moskovljani imaju verovatno najčudniji prigovor.

- Turiste je lako prepoznati jer se stalno smeju, a to iritira većinu Moskovljana - jedan je od komentara na stranici See-you-in-moscow.com.

Oštro sa Rimljanima

Rimljani po prigovorima skoro u stopu prate Moskovljane. Naime, stanovnike glavnog grada Italije mnogo nerviraju turisti koji nemaju prigovor!

- Zaboravljaju da je Rim moderan grad, a tragajući za autentičnim rimskim iskustvom prihvataju loše usluge i bezobrazno ponašanje domaćina čak i kada bi trebalo reći „dosta" - primetio je jedan Rimljanin na Moscerina.com.

U Mumbaju ne spominjite Delhi

U ovom indijskom gradu pazite da vas meštani ne čuju da njihov spomenik Vrata Indije zovete Indijskim vratima jer je to drugi spomenik koji se nalazi u Delhiju. Stanovnicima Mumbaja je Delhi trn u oku jer dobija mnogo više novčanih sredstava od države.

- Nazvati tako naš kultni spomenik je svetogrđe - poručuju Mumbajci na portalu Mumbaimagic.com.

IZVOR: Press Online

Najnovije


air transport
budihuman
Zanimljive Destinacije