Najbolje šoping destinacije Evrope

Jesen je pravi trenutak za uživanje u kupovini. Kišovito vreme vam ostavlja dosta prostora za šetnju po šoping molovima.
Moja putovanja  preporučuju Budimpeštu, Barselonu, Pariz, Beč i Veneciju kao najbolje šoping destinacije u Evropi.
 
BUDIMPEŠTA
Najpoznatiji tržni centri u ovom gradu su "Arkad", "Duna plaza", "Vestend City Center" i "Mamut". Možda je najbolji "Arkad" koji se nalazi u blizini železničke stanice "Keleti". Kada su sniženja ovde možete da pazarite veoma jeftino.


 
BARSELONA
Nalazi se na listi najboljih šoping destinacija sveta i postaja je turistička atrakcija kupovati u ovom gradu. U Barseloni čak postoji i autobus "Barcelona shoping line", koji prevozi putnike do svih najznačajnijih šoping zona u gradu.
 
PARIZ
Pariz je grad koji je stvoren za "šoping iz snova". Francuska prestonica je najveći centar mode u Evropi. Imena kao što su Dior, Iv Sen Loran, Šanel i Luj Viton krase izloge, a osim poznatih brendova u Parizu možete pronaći i umetničke i unikatne predmete.
 
BEČ
Austrija ima najveći šoping centar u Evropi "Shoping City Sud" u kome svoje butike imaju najpoznatije modne kuće. Osim ovog tržnog centra, Beč krasi i veoma lepa ulica Mariahilferstrase koja je ispunjena internacionalnim radnjama. Naročito je zanimljiva ljubiteljima nakita i skupocene garderobe. Na 50 kilometara od Beča nalazi se i Pandorf sa jednim od najprestižnijih autlet šoping centara Evrope "MekArthurGlen" u kome može da se kupi odeća poznatih brendova po diskontnim cenama.
 
VENECIJA
U autlet centru Palmanova, u blizini Venecije, pronaći ćete najbolje svetske marke, a cene su 30 do 70 odsto manje nego u prodavnicama. Italija ima još autlet radnji od kojih su najbolje "The Mal" u blizini Firence, "Armani" autlet kod jezera Komo i "Dolče and Gabana" u mestu Lenjano u blizini Milana. U mestu Parabiađo pored Milana koje zovu i grad cipela nalaze se prodavnice sa firmiranom obućom po fabričkim cenama.

 

IZVOR: mojaputovanja.com

Najnovije


air transport
budihuman
Zanimljive Destinacije