Viva Las Vegas


Las Vegas ima 18 od 21. najvećeg hotela u svetu i šetajući njime posetioci mogu videti oblakodere Njujorka i Pariza, otkriti kanale Venecije i egipatske piramide, a na Treasure Island-u mogu videti bitke na moru između pirata i britanaca. Uprkos ovim uspesima, zakup soba i računi u restoranima su najveći u zapadnom svetu.

 

Iako mu je kockanje glavni pečat, on je takođe i porodična destinacija a ne oskudeva ni u tematskim parkovima, shoping centrima i golf terenima. Posebna atrakcija turista u poslednje vreme jesu i kapele za venčanje.
Las Vegas je lako obići kolima koja možete iznajmiti za 25 do 130 dolara, u zavisnosti od marke istog.

 

Na ovu cenu treba još da uračunate taksu od 7.5% i 6% "license tag". Pazite na dane, jer utorkom ujutro možete Strip obići za pet minuta što bi vam se u petak ili subotu odužilo na sat vremena. Parking je besplatan ali nije tako jednostavno naći slobodno mesto. Jedna od opcija je i taxi ali tokom vikenda na prazan taxi se može čekati i do pola sata. Taksi vas, čim ste seli u kola košta $2.70 a svaki naredni kilometar $1.80. Taksi je limitiran na prevoz četiri putnika. Pa ukoliko ne idete na daleke razdaljine sigruno je da bi obilazak peške mogao biti pravi izazov.

 

Poneki kazino ima i pokretnu traku ispred objekta što olakšava šetnju. U prilog istraživanja Las Vegasa na nogama je i to što je grad prepun automobila, gužve nesnosne i bilo kakvu štetu na kolima snosite upravo vi. Da biste iznajmili kola morate imati preko 21 godinu po zakonu Nevade a neke ren-a-car agencije iznajmljuju kola starosnoj grupi preko 25 godina. Da bi turista iznajmio kola potreban mu je vaučer, vozačka dozvola, kao i putno osiguranje. Još jedan način za istraživanje i kretanje kroz grad Strip trola sa svojim stromodim izgledom, i ide na svakih 15 minuta i vozi po principu door to door (kupi ljude ispred hotelskih vrata). Ona košta oko $1.65.

 

Sa broja 911 kontaktirate policiju, ambulantu i vatrogasce. Ukoliko koristite mobilni zvanjem *647 kontaktirate Nevadinu uličnu patrolu.

 

Najnovije


air transport
budihuman
Zanimljive Destinacije