Samo da znate : Hotelske sobe su najskuplje u Ženevi i Njujorku


"Konstatovali smo da su u porastu rezervacije za putovanja u čitavom svetu," izjavio je portparol hotelskog promotora Viktor Ovens.
Cene su porasle oko dva procenata u drugom tromesečju 2010, u odnosu na isti prošlogodišnji peiod, što je prvi skok od 2007. godine, budući da se u poslednje vreme povećavaju poslovna putovanja.
Cene na italijanskom ostrvu Kapri porasle su sedam odsto, što je najskuplja destinacija za hotele, čime je Kapri nadmašio Monte Karlo koji sa na toj poziciji nalazio 2009. godine.
U Ženevi, i Švajcarskoj u celini, prosečna stopa rasta cene hotelske sobe iznosi osam procenata, dostigavši 254 dolara, dok je Njujork najskuplji grad za iznajmljivanje soba u SAD, s cenom koja je veća za 14 odsto u odnosu na prošlu godinu.

 

Među 10 najskupljih gradova za najam hotelskih soba našli su se i Dubrovnik, Venecija, Rio De Žaneiro, Pariz, Bali, London i Moskva.
Istraživanje je pokazalo da se cene naglo povećavaju u gradovima u kojima se održavaju neki značajniji događaji, kao što je skok cena u Kanu, u Francuskoj, koji je bio domaćin filmskog festivala, ili na indonezijskom ostrvu Bali gde su cene skočile čak 57 odsto u periodu snimanja filma sa Džulijom Roberts.
Zabeležen je i pad cena na nekim međunarodnim destinacijama, kao što su Abu Dabi, Dubaji i Rejkjavik gde je registrovan nagli pad cene hotelskih soba u prvoj polovini 2010. Cene soba u Moskvi smanjene su osam odsto, Budimpešti sedam procenata, a po šest odsto u Kopenhagenu, Kankunu, Atini, Tajpeju i Dablinu.

Najnovije


air transport
budihuman
Zanimljive Destinacije