Majorka

 
Klima je tipično mediteranska, sa oko 170 sunčanih dana u godini i veoma blagim zimama. Administrativni centar Majorke i Baleara je grad Palma sa oko 320.000 stanovnika.
 
Smešten u prelepom zalivu, grad je poznat po zadivljujućem zalasku sunca i vizuri katedrale iz 13. veka. Palma je iznenađujuće elegantan kosmopolitski grad.

Najbolji način da osetite čari tipične kuhinje Palme je da posetite stare kafeterije ili pekare kojih ima na svakom koraku. Preko 1.000 restorana sa tradicionalnom kuhinjom ali i internacionalnom  sa svetski poznatim kuvarima će ispuniti vaše gastronomske želje.
majorka

Najpoznatiji restorani su u nekoliko delova grada: starom delu gradu, na promenadi, Paseo del Born, Santa Catalina, Es Molinar... Obavezno posetite pijacu El Olivar.

Izlazak i noćni život su zagarantovani jer je Palma dobar primer Balearskog ostrva poznatog po noćnom životu. Najbolji svetski DJ gostuju na Palmi.

El Arenal
Čuvena peščana plaža “Playa de Palma”  Ova 6 km duga plaža pored širokog peščanog dela za sunčanje i kupanje, ima lepo šetalište na kojima se nalaze poznati kafići i restorani, ulicu kojom prolazi samo gradski transport, dostavna vozila i biciklisti i nepregledno dug red radnji, kafića i hotela. El Arenal je udaljen 16 km od grada Palme i 6 km od aerodroma. Na obodu grada nalazi se “Aquacity” , najveći vodeni park u Španiji koji obavezno vredi obići.
Sa uskim ulicama u kojima se tiskaju stranci i domaćini do kasno u noć, mnoštvo hotela, radnji, barova, restorana i kafea gde muzika i glasni razgovori domaćina uveseljavaju posetioce svakog dana.

 

Raznolikost, bogat kulturni život, sjajna kuhinja, kvalitet boravka poziva na putovanje i na uživanje u čarima Majorke.


IZVOR: Press Online,Moja Putovanja

Najnovije


air transport
budihuman
Zanimljive Destinacije