Holandsko selo koje će vas raspametiti!

Githorn je selo u centralno-istočnoj holandskoj provinciji Overejsel, u opštini Stenvijkerland, oko pet kilometara jugozapadno od grada Stenvijka. Osnovano je od strane izbeglica sa prostora Sredozemlja koji su se u ovu regiju doselili oko 1230. godine.
Selo1
Zona koja ga okružuje zabranjuje automobile, mada se danas prave izuzeci u posebnim slučajevima. U starom delu ovog naseljenog mesta nije bilo bukvalno nikakvih puteva i sav se prevoz odvijao kanalima kojima je celo selo ispresecano, i okolnim jezerima.
Selo2
Naravno, uvek ste mogli i da pešačite pošto ovo selo pored kanala ima i mnoštvo putića i mostića, a danas možete da koristiti i biciklističke staze.
Selo3
Sve do filma “Fanfare”, komedije reditelja Berta Hanstre, turizam je imao malog uticaja na život u ovom mestu, ali su se od tada stvari promenile.
Selo5
Predivan prizor kanala koji vodi do kuće u holandskom selu Githorn.
Selo6
Naravno, i dalje je ovo selo – jedno od nekoliko mesta koje ljudi nazivaju “Venecijom Severa” ili “Venecijom Nizozemske” – u potpunosti pristupačno samo čamcima, to se nije promenilo; promenilo se to što u ovo selo od 2.620 žitelja sada svake godine dođe na stotine hiljada turista.
Selo7
Posebno se Kinezi “lože” na Githorn: 150-200.000 hiljada turista iz najmnogoljudnije zemlje na svetu svake godine pristigne u ovaj kraj Holandije.
Selo8
Šta da vam kažemo, osim: uživajte u slikama! Raspametiće vas.
IZVOR: Telegraf.rs

Najnovije


air transport
budihuman
Zanimljive Destinacije