10 razloga da posetite Mauricijus

Mauricijus je ostrvo u Indijskom okeanu poznato po bogatoj istoriji na koju su imale uticaj tri velike kulture – britanska, francuska i azijska.
Mauricijus1
Zbog toga je Mauricijus danas izuzetno popularna destinacija za odmor.

Predivno plavo more, retke životinje, palme i peščane plaže samo su deo onoga što ovo ostrvo može ponuditi.

Port Luis
Mauricijus2
Nijedna poseta ovom ostrvu nije potpuna, ako ne obiđete ovaj živahni grad. Šoping i muzeji samo su deo bogate ponude. U ovom gradu nalazi se druga po starosti staza za formulu 1.

Svakako vredi posetiti muzej Blue Penny u kom je prikaz cele kolonijalne istorije. Takođe, Prirodnjački muzej ima interesantne eksponate uključujući i skelet izumrle ptice dodo.

Flik an Flak
Mauricijus3
Ne, nije reč o nekoj kartaškoj igri. To je naziv sela u kojem se nalaze neki od najluksuznijih odmarališta na ovom ostrvu. Flik an Flak ima najdužu plažu na Mauricijusu, čiji beli pesak čini ovu plažu nezaboravnim mestom.

Ronjenje
Mauricijus4
Mauricijus ima brojna mesta koja imaju idealne uslove za ronjenje. Koralni grebeni privlače brojne ronioce iz svih delova sveta. Popularan je i podvodni ribolov, kao i jedrenje.

Domen de L’Etual
Mauricijus5
Domen de L’Etual nekada je bila plantaža šećerne trske, a dans eko oaza u kojoj možete da se bavite raznim aktivnostima na otvoenom. Savršeno je izletište i mesto za one koji žele da istraže prirodne lepote ostrva.

Destilerija Rhumerie de Chamarel
Mauricijus6
Iako je Mauricijus najpoznatiji po proizvodnji šećera, popularna je i proizvodnja ruma. Turistima se nude ture po svetski poznatim destilerijama u kojima se proizvode neke od najboljih sorti ruma na svetu. Tako u destileriji Rhumerie de Chamarel možete degustirati različite vrsta ruma, a nakon svega se odmoriti u prvoklasnom restoranu smeštenom u neposrednoj blizini.

La Vallee des Couleurs
Mauricijus7
Naučite sve o vulkanskom pejzažu i zanimljivoj flori i fauni uz licenciranog vodiča koji će odgovoriti na svako vaše pitanje. Ovaj park je vredan višesatnog pešačenja.

Krokodili, džinovske kornjače i prirodni rezervat
Mauricijus8
Mauricijus je dom nekim od najspektakularnijih bića na svetu. Na ostrvu se nalazi jedan prirodni rezervat koji je prepoznat u svetu kao pravo mesto za uživanje u prirodnim lepotama bez obzira na vaše godine. Ovaj rezervat nalazi se unutar kišne šume, a posetioci mogu uživati u posmatranju krokodila i džinovskih kornjača.

Pampelmousses botanička bašta
 

U ovoj bašti rastu džinovski viktorijini lokvanji koji su toliko veliki, da doslovno možete stajati na njima. Svi ljubitelji baštovanstva i botanike smatraće Mauricijus rajem na zemlji.

Susreti s delfinima i kitovima
Mauricijus10
Mauricijus je jedno od retkih mesta na zemlji sa kojih možete da imate savršen pogled na kitove, delfine i druge morske sisare.

Bois Cheri

Najstarija plantaža čaja na ostrvu privlači najviše turista. Ova plantaža nalazi se uz Čajni put i na njoj se uzgajaju mnoge vrste poznatog mauricijskog čaja. Preporučuje se vođenu turu po plantaži uz pijuckanje čaja i uživanje u panoramskim pogledima.
IZVOR I FOTOGRAFIJE: Dnevnik.Hr

Najnovije


air transport
budihuman
Zanimljive Destinacije