Sjaj, luksuz, bogatstvo – ostrvo Kapri

Pucanjem priobalnog dela Sorentinskog poluostrva, a zatim i njegovim potonućem u more, nastao je neobičan reljef, koji je u kombinaciji sa bogatom istorijom, luksuznim vilama i blagostanjem na ulicama, učinio da ostrvo Kapri postane omiljena kosmopolitska destinacija.
Kapri1
Kapri je malo ostrvo u Napuljskom zalivu, koje već decenijama važi za jednu od posećenijih turističkih destinacija, odmaralište svetskog džet-seta. Na njegovoj obali, na vrhu njegovih stena, u neverovatnoj prirodi, često su sedeli evropski umetnici, književnici, koji su u tišini, samo uz šum mora i cvrkut ptica, stvarali svoja dela.
Kapri2
I dan-danas se na Kapriju mogu sresti brojni umetnici, koji sa šeširom na glavi, olovkom iza uveta i sa sveskom u ruci traže svoj kutak. Razlika je samo što su im se sada pridružili turisti iz svih krajeva sveta, koji, razumljivo, nisu uspeli da odole jedinstvenoj lepoti Kaprija.
Kapri3
Kapri je udaljen 5 km od Napulja i 3 km od Sorentea; do njega se može doći trajektom ili brodom, što predstavlja pun pogodak: pogled na Kapri sa mora jedinstven je doživljaj. Zbog toga, veliki broj turista nakon što torbe ostave u sobi, krenu u obilak Kaprija brodom, jer se do brojnih očaravajućih uvala i obala može doći samo vodenim putem. Na ostrvu Kapri nalazi se istoimeni grad, i naselje Anakapri.
Kapri4
Kapri je još od rimskih vremena bio čuven po svojoj lepoti. Centralni trg ostrva zadržao je seosku arhitekturu, a u novije vreme okružuju ga skupi butici. I upravo taj sjaj prošlog i glamur modernog vremena, jedna je od karakteristika ovog predivnog ostrva.
Kapri5
Atrakcija Kaprija je Plava pećina (Blue Grotto), koja posetiocima pruža neverovatan doživljaj. U ovoj pećini svetlost se reflektuje od morske vode i obasjava pećinu. Plava pećina jedan je od simbola ostrva; ovde se kroz otvor u tvrdoj steni probija svetlost, koja se reflektuje u providnoj plavoj vodi i stvara neverovatne boje.
mapa icon youtube
IZVOR: Super Odmor


Najnovije


air transport
budihuman
Zanimljive Destinacije