Korunja - hirovita španska lepotica

Neki Korunji daju status "Rija u malom". Ovaj grad često biva pogođen lošim vremenskim prilikama koje neće prijati baš svim posetiocima, ali to, međutim, ne znači da bi je trebalo zaobilaziti, jer ima neke od najlepših urbanih plaža u Španiji, a njen boemski šik opravdava dugo putovanje.

la korunja

Ovde je rođen brend Zara i jedinstvena kultura obilaska barova. Takođe, tu je i izvrsno suvo belo vino iz lokalnog Albarinjo vinograda.

Ako odlučite da posetite Korunju, preporučuje se renovirani Hotel Lois koji nudi prenoćište u majušnim belim sobama na svega nekoliko minuta od starog grada i plaže Riazor.

Restoran koji se nalazi u prizemlju služi tradicionalnu galicijsku ribu i meso, a tu je i bar sa odličnim vinima.

Ako biste više želeli da istražujete različite specijalitete karakteristične za ovaj kraj, dajte se u potragu za tapas barovima od kojih je možda i najzanimljiviji Abica.
Tu možete isprobati sveže morske plodove sa krompirima, tunu, i odličan pesto od sušenog paradajza.

Preporučujemo i grilovanu hobotnicu sa piperadom (kuvane paprike) u Alma Negri, koja je prošle godine osvojila prvo mesto u takmičenju najboljih tapas barova Korunje.

Domus Casa Del Hombre


Kada poželite da prošetate posle odlične hrane i pića, posetite Domus Casa Del Hombre, interaktivni muzej posvećen ljudskom telu u neobičnoj zgradi u obliku jedra koja gleda na Rijazor zaliv.

Dizajnirao ju je japanski arhitekta Arata Isozaki koji je takođe i idejni tvorac Olimpijskog stadiona u Barseloni. Vredi ga posetiti i samo zbog zgrade, ali će ga oduševiti i njegova unutrašnjost – tu možete pogledati više od 200 interaktivnih izložbi o ljudskom telu.

youtube 


IZVOR: guardian.co.uk, b92.net| foto: wikipedia, turgalicia.es

Najnovije


air transport
budihuman
Zanimljive Destinacije